Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja so narejeni v skladu z zakonom o varstvu potrošnikov. V kolikor iz spodaj opisanih pogojev pravice potrošnika niso razumljive ali vidne, veljajo določila v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov.
Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) 


1. VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Vsi vaši osebni podatki, ki nam jih poste posredovali ob prijavi v spletno trgovino, bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) Zavedamo se, da so osebni podatki naših uporabnikov eno izmed ključnih področij, zato mu posvečamo izredno skrb in pozornost in se zavedamo občutljivosti narave tega področja.


1.1 Uporaba osebnih podatkov

Vaše osebne podatke bomo uporabili izključno z namenom za izvedbo naročila in jih nikoli ne bomo uporabljali z namenom marketinga. Nikoli ne bomo posredovali vaših podatkov tretji osebi, ki bi jih zbirali z namenom marketinga. Preko e-pošte vas bomo obveščali samo o poteku naročila in v primeru zamenjave, reklamacij, neporavnanih obveznosti, prav tako vam bomo preko EPR sistema pošiljali e-račune, dobavnice, ki jih zahteva zakonodaja. Zaradi uredbe GDPR zakonodaje pa seveda od vas potrebujemo soglasje, ki ga od vas moramo zahtevati ob zaključku naročila z potrditvijo, da se strinjate z pogoji poslovanja in varovanju osebnih podatkov.

Vaše osebne podatke, lahko kadarkoli spremenite, jih izbriše ali pa od nas zahtevate izbris celotnega računa na e-naslov info@asbit.si  

Zagotavljamo vam, da so vaši osebni podatki skrbno varovani s strani opravljalca EPR sistema in ponudnika spletnega gostovanja. Z vašimi osebnimi podatki bomo ravnali odgovorno in spoštljivo.


Podatki, ki so potrebni za poslovanje preko spletne trgovine www.asbit.si

• ime in priimek

• naslov, kraj bivanja, hišna številka in poštna številka

• Telefonska številka 

• naslov elektronske pošte (tvoje uporabniško ime)

• geslo v šifrirani obliki

• ter ostali podatki, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem mestu 

 

Za potrebe zagotavljanja varnosti, se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotekza identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik lahko ASBIT med drugimi shrani tudi druge piškotke, kot so: identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku), ocene artiklov (da veste, katere artikle ste že ocenili) ter piškotki sistema Google Analytics (analiza obiskov spletnega mesta).

Vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, se na strežniku ponudnika za spletno gostovanje shranjujejo trajno in so skrbno varovani. Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca.

Piškotki so alfanumerični identifikatorji, ki jih vpišemo na trdi disk vašega računalnika. Uporabljamo jih izključno za vašo identifikacijo, tako da vam ni treba ponovno vnašati istih podatkov pri prijavi in uporabi storitev spletnih strani.

Upravitelj ASBIT, Andrej Štiglic s.p. lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz.  Podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam. Dostavni službi (npr. Pošta Slovenije) bomo zaupali le uporabnikov naslov za dostavo. Z uporabnikom bomo stopili v stik preko sredstev komunikacije na daljavo le, če uporabnik temu izrecno ne nasprotuje.

Vaše osebne podatke zbiramo in uporabljamo za potrebe izvedbe storitev teh spletnih strani, o čemer vas tudi jasno in nedvoumno obveščamo na teh spletnih straneh.
 


1.2. Uporaba e-novic in sms sporočil

Spletna trgovina se ne poslužuje marketinga (pošiljanje aktualnih vsebin, promocij, akcij, novosti)  in ne potrebujemo soglasja, ki ga zahteva uredba zakona o varovanju osebnih podatkov GDPR.

V primeru, da bi od nas ali v našem imenu tretje osebe prejeli kakršnokoli e-obvestilo z vsebino marketinga vas naprošamo, da nas nemudoma obvestite na e-naslov info@asbit.si


1.3 Soglašanje s pravili

Z uporabo naših spletnih strani soglašate z objavljenimi ASBIT, Andrej Štiglic s.p. pravili. O spremembah pogojev in pravil vas bomo sproti obveščali na naših straneh. 
Našo politiko varovanja vaših osebnih podatkov bomo v bodoče spreminjali glede na možne dopolnitve Zakona o varstvu osebnih podatkov. 


1.4 Varstvo otrok

Oglasna sporočila bodo jasno razvidna (upoštevajoč starost) in jasno ločena od iger in tekmovanj. Vsaka komunikacija, namenjena otrokom, bo primerna njihovi starosti in ne bo izkoriščala zaupljivosti otrok, pomanjkanja izkušenj ali občutka lojalnosti.

Ponudnik ne sme sprejemati naročila od nekoga, za katerega ve ali sumi, da je otrok, ne da bi zato imel izrecnega dovoljenja njegovih staršev ali skrbnikov.

Ponudnik brez izrecnega dovoljenja njihovih staršev ali skrbnikov ne sme sprejemati kakršnihkoli osebnih podatkov, ki zadevajo otroke. Prav tako ponudnik tretji osebi ne sme izdajati podatkov, sprejetih od otrok, izjema so starši oziroma skrbniki.

Ponudnik ne sme ponujati prostega dostopa do izdelkov ali storitev, ki so škodljive za otroke.


1.5 Izjemno razkritje osebnih podatkov


Podatki, ki jih  zbiramo in obdelujemo, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov ASBIT, Andrej Štiglic s.p.

 


2. CENE


Vse cene objavljene informativne.
Vse cene objavljene v cenikih in cene napisane ob naročilu so določene. Ceno se lahko spremeni le v dogovoru med kupcem in prodajalcem, v primeru večjih nakupov.

V  cene je vključen 22%  DDV   

Z objavo Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o izvrševanju proračunov Republike Slovenije

Za leti 2013 in 2014, se od 1. Junija 2013 DDV obračuna po splošni stopnji 22% od davčne osnove

S 1.7.2013 bomo v skladu s to spremembo prilagodili cene, ki so objavljeni na naši spletni strani Redna in spletna cena

Redna cena je priporočena cena dobavitelja. Spletna cena je cena podjetja ASBIT, Andrej Štiglic s.p.  in velja v trenutku oddaje naročila.* Posebni pogoji plačila

Za nekatere načine plačila veljajo še naslednji posebni pogoji:

-  odstotek popusta na Redno ceno se zmanjša za 5 odstotnih točk, če je način plačila kreditna kartica,
- v primeru plačila s kreditno kartico, mora biti plačnik (podatki v profilu uporabnika) ista oseba ali organizacija, ki je lastnik plačilne ali kreditne kartice,
- v primeru plačila s kreditno kartico, po oddaji naročila ni možna sprememba vsebine naročila oz. končnega zneska naročila, razen v posebnih primerih, ki jih določi ponudnik.

Veljajo cene, ki jih kupec pred sklenitvijo posla dobi v predračunu. Morebitna odstopanja od cenika so možna s sklenitvijo “Pogodbe” med naročnikom in kupcem, kjer so pogoji natančno opredeljeni.

 

Vse cene so navede v evrih v ceno je že vključen 22% DDV  (22% DDV prične veljati z 1.7.2013)


3. NAROČILA 


* Postopek naročanja oz. zaporedje korakov, ki peljejo do sklenitve pogodbe

* Naročila sprejemamo med delovnim časom po telefonu: 041 499 712, na elektronski poštni naslov: info@asbit.si  ali nakup preko spletne trgovine.4. POSTOPEK NAKUPA V SPLETNI TRGOVINI

Vaše naročilo v spletni trgovini www.asbit.si
 

Ko kupec zaključi svoj nakup dobi na svoj elektronski naslov povzetek nakupa.

Na tem koraku ima kupec v roku 1-3 ure možnost preklicati naročilo, če ni predhodno dogovorjeno s strani prodajalca in kupca. (navedite pod opombo!)

Naročilo prekličete na sledeči način: pokličete na tel. številko ali ( na e-naslov pošljete obvestilo "PREKLIC NAROČILA"

Naročilo lahko prekličete tudi na povezavi  VRAČILA 

Vzroka za preklic kupcu ni potrebno navesti!

Kupcu so vselej dostopni podatki o statusu in vsebini naročila

 

Statusi, ki jih prejmete ob naročilu blaga in do zaključka nakupa v spletni trgovini asbit.si

 

* Vaše naročilo je v fazi procesiranja

* Naročilo je v izvedbi

* Blago je odpremljeno

* Vaše nakup je zaključen


Prejeli smo vaše naročilo / NAROČILO JE V FAZI PROCESIRANJA

Če kupec v roku ene 1-2 ure naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo. Ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne.  Če je dobavni rok daljši od običajnega (3 dni) lahko ponudnik pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko ali na mail. Prav tako lahko ponudnik pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko zaradi preverjanja podatkov. 

NAROČILO JE V PRIPRAVI (preklic ni več možen, razen če ni drugače dogovorjeno med kupcem in prodajalcem)

Kupec dobi obvestilo, ko je blago v pripravi. 


BLAGO JE ODPREMLJENO!  ( ko dobite omenjen status in številko za sledenje Pošte Slovenije, lahko blago prićakujete naslednji dan)


Če je naročilo oddano do 14.00h se blago načeloma pošlje po PTT še isti dan. V kolikor kupec izbere osebni prevzem je le ta možen vsak delavnik . Ponudnik v omenjenem elektronskem sporočilu pouči kupca tudi o politiki vračila blaga, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe.

 

Na koncu ko stranka prejme naročeno blago in opravi prevzem blaga sledi status.

 

VAŠ NAKUP JE ZAKLJUČEN!

Obvestilo prejmete ko prejmemo plačilo.


4.1.Mnenja/komentarji uporabnikov

Mnenja oziroma komentarji uporabnikov ter recenzije izdelkov, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti trgovine, ki so namenjene skupnosti uporabnikov. Ponudnik omogoča, da mnenje napiše katerikoli registrirani uporabnik trgovine, pred dokončno objavo pa jih ponudnik pregleda. Ponudnik ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, obsceni ali po mnenju ponudnika ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe in ponudniku dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Ponudnik ima pravico vsebino uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu ponudnika, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na ponudnika.


4.2.Darilni bon podjetja ASBIT

Darilni bon je izkazni papir, ki ga ASBIT, Andrej Štiglic s.p.  izda proti plačilu v obliki listine ali v elektronski obliki.  Vsak darilni bon je označen z unikatno serijsko številko, podjetje ASBIT pa ga je zavezano sprejeti kot plačilo za blago, ki ga prodaja v spletnem nakupovalnem centru www.asbit.si .   Menjava darilnega bona za gotovino ni možna. Bon je unovčljiv le v celotnem znesku. V primeru, da je vrednost nakupa višja od vrednosti darilnega bona, mora imetnik darilnega bona razliko doplačati. V primeru, da je vrednost nakupa nižja od vrednosti darilnega bona, se kupcu razlika ne povrne. Uporaba darilnega bona je možna na dva načina:

Imetnik bona mora bon porabiti v 6 mesecih od dneva izdaje, razen ko je na bonu to izrecno drugače označeno. Pri prenosu vrednosti v obliki dobroimetja na uporabniški račun, mora prenos vrednosti opraviti do konca obdobja veljavnosti, dobroimetje pa lahko nato koristi brez nadaljne časovne omejitve, vendar v enkratnem znesku. 5. REZERVACIJE

*Rezervacije se izdajajo na osnovi naročila v dogovoru s kontaktno osebo.6. PONUDBE

* Ponudbe izstavljamo na podlagi povpraševanja.

* Po preteku veljavnosti ponudbe se lahko na vašo željo veljavnost podaljša, vendar se vnesejo nastale spremembe.Veljavnost ponudbe 

Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Vse cene so izražene v evrih. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Slike objavljene na spletni strani ali v drugih objavah so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja. 7. NAČIN DOBAVE

 

* Za katerokoli dobavo blaga je potrebno predhodno izvršiti plačilo na žiro račun ASBIT, ali plačilo po povzetju razen, če ni s "Pogodbo" drugače določeno.

* Ob prevzemu blaga izdamo dobavnico in račun za prejeto blago. S podpisom na dobavnici kupec potrdi prejem blaga. Dokument Račun velja kot dobavnica, v kolikor ga podpiše kupec. 

 

* Dostava s strani ASBIT, Andrej Štiglic s.p. je možna, stroški se zaračunavajo po v naprejšnjem dogovoru s stranko, razen pri nakup nad 301,01€ je dostava brezplačna.

   Pošiljanje se izvede po pošti Slovenije

* Osebni prevzem je možen po predhodnim dogovorom na sedežu podjetja ASBIT,Andrej Štiglic s.p. od 8.00 do 17.00

* Blago se dobavlja zapakirano in nezavarovano na račun in riziko kupca.

* Delne dobave so možne v dogovoru s kupcem.

opomba: Pri pošiljanju manjših izdelkov, ki niso občutljivi na poškodbo se pošljejo, kot blagovno pismo z dostavo 1-3 delovne dni, čeprav je na spletu objavljeno dostava predvidoma naslednji dan. Dostava za takšne artikle je možna naslednji dan z doplačilom 2€ z DDV in se pošlje kot " Prednosni Paket " . Lahko nas opozorite z komentarjem dostava naslednji dan z doplačilom ali pa pri nakazilu enostavo prištejete znesek 2€ z DDV in bomo to v celoti tudi upoštevali.

*Možnost dostave in montaže po predhodnim dogovorom z izvajalcem ASBIT, Andrej Štiglic s.p.8. NAČIN PLAČILA

* Plačilo po predračunu ali št. naročila. ( Plačilo po št. naročila velja enako kot po predračunu)

* Plačilo po povzetju oziroma z gotovino  / Vklopi razum, zahtevaj račun!


* Plačilo z odlogom. (samo z sklenjeno pogodbo med dobaviteljem in kupcu)

  Plačilo za pravne osebe z odlogom od 17 dni do 30 dni 

 


 


9. LASTNIŠTVO BLAGA

* Vse dobavljeno blago ostane do celotnega plačila last podjetja ASBIT, Andrej Štiglic s.p.10. RAČUNI

* Računi se izdajajo na podlagi dobavnice.

* Cena blaga na računu velja po ceniku, ki je veljal na dan naročila blaga.

* Račun prejme kupec ob prejemu blaga, ki velja kot dokazilo v roku garancijske dobe od datuma izdaje.Za določene artikle priložen garanjcijski list.

 

* Pri plačilu predračuna pa stranka prejme Račun/dobavnico in potrjeno garacijo v roku 1-5 delovnih dneh

Vse dokumente, predračune, pogodbe, račune v enem izvodu pošljemo kupcu v elektronski obliki in/ali na papirju, en izvod na papirju in/ali v računalniški obliki pa se hrani na sedežu podjetja ASBIT. Dostop do dokumentov hranjenih v podjetju ASBIT, Andrej Štiglic s.p. je možen na podlagi dogovora z lastnikom podjetja ASBIT, Andrej Štiglic s.p.

Vsi dokumenti, predračuni, pogodbe, računi so napisani v slovenskem jeziku, razen v primeru, kadar kupec izrazi željo, da je dokument napisan v tujem jeziku oziroma pri mednarodnem sodelovanju.11. PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA, VRAČILO BLAGA

 

Za odpoved naročila veljajo določila splošnih pogojev in veljavna zakonska določila o vračilu blaga. Za vračilo blaga se uporabljajo določila 43. člena Zakona o varstvu potrošnikov, ki določa: 

"Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 15 dneh podjetju pisno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Opomba: Vendar se na podlagi vračila brez razloga, napačno naročenega blaga in prenizkega naročila obračunajo " Kumulativni stroški " ki nastanjejo pri izdaji, prevzemu blaga z dobropisom, Kumunativni stroški znašajo 6,10€ z DDV in se obračunajo pri dobropisom, prav tako se ne upošteva dostava blaga pri nakazilu v primeru, da ne gre za našo napako.

Kako se izogniti kumulativnim stroškom, enostavno pred naročim preverite, če nadomestni del ustreza za vašo napravo!


Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je bila poštna pošiljka oddana v roku. Ta rok začne teči naslednji dan po dnevu dobave blaga."
Kupec ima pravico, da v štirinajstih (14) dneh po prevzemu vrne kupljeno blago brez kakršnekoli odškodnine. Vendar je kupec dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 14-ih dneh od prejetja blaga, in sicer po pošti ali na kontaktni elektronski poštni naslov: prodaja@asbit.si, blago pa vrniti 14 dneh po poslanem obvestilu o odstopu. Vrnitev prejetega blaga v 14-ih dneh po prejetju brez predhodnega pisnega obvestila se prav tako šteje za odstop od nakupa. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži. Priložena mora biti kopija računa. Možnost vračila ne velja za programsko opremo, zgoščenke, knjige in potrošen material, v primeru, da je bila originalna embalaža ali varnostni pečat odstranjena. Ponudnik vrne celotno kupnino najkasneje v roku 15-ih dni od prejetja vrnjenega blaga. 

 Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe v naslednjih primerih: 

o pri pogodbah, katerih predmet so blago ali storitve, katerih vrednost je   odvisna od dogajanj na finančnih trgih, na katere podjetje nima nobenega vpliva, 
o pri pogodbah, katerih predmet je blago, ki je bilo izdelano po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim posebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo
o pri pogodbah o dobavi računalniške opreme ali računalniških programov
 


 Postopek zamenjave in vračila blaga

V primeru, da je potrošnik blago že prejel in od pogodbe odstopi, mora blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini odposlati prodajalcu v 8 dneh po sporočilu iz prejšnjega odstavka, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Kot odstop od pogodbe se šteje tudi, če potrošnik v 8 dneh po prejemu blaga le-to vrne prodajalcu.
 

Strošek vračila blaga pri odstopu od pogodbe bremeni potrošnika, prav tako ga bremenijo kumunativni stroški v znesku 6,10€ z DDV, če je vračilo neupravičeno in ne gre za napako prodajalca.* Postopek vračila kupnine

 ASBIT kupcu, ki odstopi od pogodbe, vrne vsa opravljena plačila. Denar mu vrne takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 15 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe. 

Strošek vračila blaga pri odstopu od pogodbe brez razloga, napačno naročenega blaga bremeni potrošnika, prav tako ga bremenijo kumunativni stroški v znesku 5€ + DDV, če je vračilo neupravičeno in ne gre za napako prodajalca.12. GARANCIJA

* Podjetje ASBIT, Andrej Štiglic s.p. je dolžno spremljati in ažurno reševati vse zahtevke, ki jih posreduje kupec. 

1. Reklamacije v zvezi z ustreznostjo in količino poslanega blaga sprejemamo pisno na elektronski naslov prodajalca v 8 dneh od dobave.

2. Izdelke, katerih nosilec garancije ni podjeteje ASBIT, Andrej Štiglic s.p. ( vsi tiskalniki, monitorji Samsung, Sony idr)  reklamirate na naslovu, ki je naveden v garancijskem listu. Pokličite nosilca garancije in se dogovorite za način pošiljanja.

3. Reklamacijo za artikle, katerih garancijo zagotavlja ASBIT, Andrej Štiglic s.p. v garancijskem roku uveljavljate na sedežu podjetja. Končni potrošniki imate pravico poslati blago na naše stroške, ki pa izključno sprejema pošiljke, poslane preko POŠTE SLOVENIJE. Vse ostale pošiljke, za katere bodo dostavne službe zahtevale odkupnino, bomo zavrnili!

Pravilni postopek vračila:

Na elektronski naslov info@asbit.si pošljete elektronsko sporočilo, v katerem navedete:
- svoj polni naslov, kjer bo poštar sprejel vaš paket ali pa nam pošljete na svoje stroške. Za stroške, ki nastanejo pri pošiljanju, lahko zaprosite za povračilo.
- podlago za uveljavljanje garancije (št. računa)
- priložite dokument, v katerem navedete točen opis napake


Rok za popravilo oz. odpravo napake je 45 dni, od dneva, ko je dajalec garancije oz. pooblaščeni servis prejel zahtevo za brezplačno popravo okvare in pomanjkljivosti izdelka.

Šele v primeru, če proizvajalec v tem roku ne odpravi napake, mora potrošniku brezplačno nadomestiti izdelek, z enakim novim in brezhibnim izdelkom. 

V primeru, da reklamiranega blaga ni možno zamenjati z enakim (ga ni več na zalogi/ni več dobavljiv), se po skupnem dogovoru zamenja za blago, ki vrednostno in kvalitetno ustreza reklamiranemu. Skrajni rok za rešitev reklamacije je 45 dni.

Garancijska popravila ali zamenjave se vršijo v servisu pri dobavitelju, kamor mora kupec dostaviti ali poslati reklamirano blago na svoje stroške, če ni drugače dogovorjeno. Stroške materiala, nadomestnih delov, dela, prevoza in vse stroške, ki nastanejo pri odpravljanju okvar oz. pri nadomestitvi izdelka z novim na podlagi garancije, nosi prodajalec. 

Zgoraj navedena pravila pa ne posegajo v pravila o odgovornosti prodajalca, če gre za stvarno napako.


Opozorilo: Če se pri pregledu reklamiranega blaga izkaže, da  gre za napako zaradi nestrokovne vgradnje, oziroma poškodbo blaga pri montaži ali pa nepravilno delovanje povzroča programska oprema, zaprašenost računalnika ipd., vam bomo ob izdaji zaračunali  poštnino v obe smeri in servisno storitev diagnosticiranja,  ki jo boste morali poštarju plačati ob povzetju.

 IZPOSOJA IN TESTIRANJE opreme (REVERZI)

 ASBIT daje kupcu možnost izposoje in /ali testiranja blaga, kadar je ta v dvomih o pravilnosti izbire blaga, kompatibilnosti ali kadar gre za popolnoma nove produkte.

* Blago na izposojo in/ali testiranje lahko kupec dobi le na podlagi dogovora s prodajalcem in potrjene naročilnice za največ 15 delovne dni, če ni drugače dogovorjeno.

*  Ko kupec prevzame blago, se prepriča o stanju blaga in s podpisom dokumenta »izdaja reverza« to tudi potrdi.

*  Blago mora kupec vrniti podjetju ASBIT brezhibno, nepoškodovano, s popolno in nepoškodovano embalažo ter vsemi pritiklinami.

* V primeru, da kupec neupravičeno zamuja z vračilom blaga ali pa je le-to vrnjeno nepopolno, se kupec obveže kupiti najeto blago. Kupec blago obdrži v svoji lasti, ASBIT pa mu za blago izstavi račun.

Vse potrebne podatke, v kolikor le ti niso že razvidni iz dokumenta “Splošni pogoji poslovanja”, bomo kupcu posredovali v komentarju ponudbe oz. predračuna.

- firmo in sedež podjetja, 
- bistvene lastnosti blaga ali storitve, vključno z najkrajšim rokom trajanja pogodbe, če je predmet pogodbe trajna ali ponavljajoča se izpolnitev, 
maloprodajno ceno blaga ali storitve,  (smo zavezanci za DDV)
- morebitne stroške dostave
- podrobnejšo ureditev plačila ter načina in roka dobave ali izpolnitve, 
- opis pravice do odstopa od pogodbe v skladu s 43.členom ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.členom ZVPot nima pravice do odstopa, mora biti o tem izrecno obveščen, 
- stroške, povezane z uporabo komunikacijskega sredstva, če se ti stroški razlikujejo od običajne osnovne tarife, ki jo potrošnik običajno plačuje, 
- rok veljavnosti ponudbe, še posebej cene. 


14.UPORABA PIŠKOTKOV

 

PRAVNA PODLAGA

Podlaga za obvestilo v uporabi piškotkov  je spremenjen zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

UPORABA SPLETNIH PIŠKOTKOV

Naša spletna stran akcijatedna.si uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, spletno košarico, statistiko obiskanosti strani ter za zbiranje informacij o uporabi spletnega mesta. To so majhne tekstovne datoteke, ki se shranijo na vaš računalnik. Piškotki so nujno  potrebni za delovanje spletnega mesta, so začasni ali trajni, nikakor pa ne vsebujejo vaših osebnih podatkov, ki bi jih lahko kakorkoli uporabili za razkritje vaše osebne identitete. Piškotke uporabljajo skoraj vsa spletna mesta. Zaradi tega priporočamo strinjanje z uporabo piškotkov. Vašo odločitev za to spletno mesto je možno kadarkoli spremeniti v brskalniku, ki ga uporabljate ali pa na spodnji povezavi, ki se prikaže po vaši odločitvi.

UPRAVLJANJE PIŠKOTKOV ZA TO SPLETNO MESTO

Vsi spletnih brskalniki omogočajo uporabniku upravljanje z piškotki. Piškotke je možno trajno izbrisati ali prilagoditi brskalnik, tako da samodejno odstrani piškotke, ko zapustite brskalnik ali pa v celoti onemogočite prejemanje piškotov za to spletno mesto. Navodila kako odstraniti ali onemogočiti piškotke najdete na zavihku pomoč v svojem brskalniku.Za ponovno izbiro vaše odločitve o uporabi piškotkov,  lahko kadarkoli spremenite z klikom na spodnji link, ki se prikaže šele po vaši odločitvi.

OMOGOČITI ALI ONEMOGOČITI PIŠKOTKE ZA TO SPLETNO MESTO

Ni potrebno, če blokirate vse piškotke omejujete svojo izkušnjo na našem spletnem mestu. nikakor pa ne vsebujejo vaših osebnih podatkov, ki bi jih lahko kakorkoli uporabili za razkritje vaše osebne identitete.Priporočljivo pa je blokirati piškotke na tistih spletnih mestih, ki jim ne zaupate.

UPORABA PIŠKOTKOV NA TEM SPLETNEM MESTU

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke,ki so ključnega pomena za delovanje strani, ter  za analizo obiskanosti naše spletne strani, nakupovalno košarico, izbiro artiklov in druge informacije.      

  utma             Statistika obiskanosti spletne strani / 2 leti / Izvor

 utmz             Statistika obiskanosti spletne strani / 6 mesecev / Google

 utmb             Statistika obiskanosti spletne strani / 30 minut / Google

 utmc             Statistika obiskanosti spletne strani / Ob zaprtju brskalnika / 2 leti / Google

 pref             SUporabniške nastavitve / 18 mesecev / Google

 datr             Facebook vtičnik 2 leti / Facebook

 datr             cc_cookie_accept Piškotek zabeleži vašo nastavitev / 2 leti / Facebook

 cc_cookie_decline     Piškotek zabeleži vašo nastavitev da ne želite beležiti piškotkov / 1 leto / Facebook

 15. OSTALO

Varnost posredovanja podatkov in politika varovanja osebnih podatkov:
Podatki, ki jih kupec posreduje podjetju ASBIT, oziroma spletni trgovini www.asbit.si, se bodo uporabljali izključno za interno uporabo, in ne bodo posredovani tretji osebe ali drugemu podjetju, razen s privoljenjem kupca. Elektronski naslovi se tudi ne bodo uporabili za razpošiljanje “spam”, za prejemanje obvestil o novostih pa samo v dogovoru s kupcem.

Za poslovanje s poslovnimi partnerji in strankami veljajo izključno pogoji navedeni v "Splošnih pogojih poslovanja", razen če v "Pogodbi" ni drugače določeno. Drugačni dogovori brez pisnega dokumenta ne morejo biti veljavni.

Vsak poslovni partner oz kupec na zahtevo prejme kopijo "Splošnih pogojev poslovanja" v pisni obliki, sicer pa so pogoji objavljeni na spletni strani www.akcijatedna.si. Poslovni partner lahko vedno zahteva novo kopijo. Izgovora, da ne pozna " Splošnih pogojev poslovanja ", ne upoštevamo.

Nesoglasja ali spore, ki bi nastali s tolmačenjem ali izvajanjem "Splošnih pogojev poslovanja", bosta partnerja reševala sporazumno. V primeru, da sporazuma ni možno doseči, je pristojno sodišče v Celju.

“Splošnih pogojih poslovanja” stopijo v veljavo takoj po prejemu oz. objavi na spletni trgovini www.akcijatedna.si

Izjavljamo, da smo zavezanci za DDV

ID št. za DDV: SI80194559